16 Aralık 2008 Salı

I Put a Spell on You-Muskaların içinden çıkan Arabesk şarkılar


Her ne kadar "Arabesk" olmaktan ya da öyle gözükmekten kaçsakta...

Bakmayın sadece ülkemizde değil dünyanın her yerinde arabesk yaşanıyor hayatlar. Kendimize elit kimlikler biçsekte iz düşümlerimize takılıp düşüyoruz. Gerçek gerçeğin izini sürer(değil mi!). İyi bir eğitim hayatı,sosyoekonomik zirveler, en pahalısından takım elbiseler ya da blue jeanler...Söyle ne farkeder. Arabesk yaşıyoruz hayatıda,aşkıda,ölümüde... Ha İbrahim Tatlıses'den "Seni yakacaklar" ı dinleyelim ha Nina Simone'dan "I Put a Spell on You". Eğer "Screamin Jay Hawkins" yaşasaydı birlikte Neşet fonunda sohbet ederdik. O da bana hak verirdi eminim.

Evet,arabesk bir şarkı en az bizimkiler kadar... "I Put a Spell on You" dan bahsediyorum. Her söyleyende kendi damarından kan damlatıyor bu tepsiye. Kimler yok ki! Marilyn Manson'dan Nina Simone'a Creedence Clearwater Revival'dan Diamanda Galas'a...Liste daha uzar gider. Çekinmeyin ve rahat rahat söyleyin. En az onlar kadar sizde arabesksiniz.



2 yorum:

pospolen dedi ki...

CCR'ın açık ara en sevdiğim şarkısıdır. Bir çok -remake'e varan- cover dinledim ama hiçbiri aslını yerini tutmadı. Saykodelik bir hava yakalamak belki de çok geç, çiçekler soldu maalesef.

Şarkı ile ilgili olmasa da CCR'ın bir diğer güzide parçası Fortunate Son'ı Cat Power bir yorumlamış, nefis nefis.

Yazılarını okumayı özlemişim Derviş.

Şehirli Derviş dedi ki...

@pospolen

Uzun yorumlarını ve yorumların içindeki önerilerini özlemişim.Sağ olasın.