6 Ağustos 2008 Çarşamba

Dönem Albümleri Dönem Dönem Ortaya Çıkar-1: The Good, The Bad and The Queen


Arkadaşları arasında Devil Damon ve Damage Done olarak bilinen ama bizim Damon Albarn olarak (Özellikle Blur zamanları ile andığımız) bildiğimiz aklı başında müzisyen Damon 2007 tarihli kendi adını taşıyan The Good, The Bad and The Queen adlı proje ile karşımıza çıkmıştı. Saf kan İngiliz olduğunu anlatmak için mi dönem albümleri startını vermek için mi bilinmez bu proje ekibi ile ilgi görmüştü. Sonuçta The verve-The clash ve afro ritm uzmanı virtüöz bir davulcu. Bu kadroyu her baba yiğit bir araya getiremez. Damon bunu yaptı ve bu proje ile yan yollara sapmak niyetinde olduğunu bize ispatlamaya çalıştı. Genel olarak beklentilerin altında bir albüm olduğu doğru ama sonuçta bu adam ne yapsa dinlenileceği kesin. Çünkü kendisi bir bakıma proje babası. Gorillaz ile parsayı toplayınca bakın şimdi de underground bir iş ile karşınızdayım demeye getirdi. Ama beklenen kadar bir orjinalite ya da farklılık görmediğimiz de aşikar. Buna rağmen albüm dinlenilecek bir yapıda. Damon zaten pek sevilmez belli çevrelerde. Noel() bu adamı maymuna çevirmiştir ki atışmaları evlere şenliktir. Suede fanlarının da hem sevip hem ısınamadığı bir adam denilebilir.( justine frischmann) Kendisinin bu projede akıllıca davrandığı noktaları sıralarsak:
1-Çoğu İngiliz grup gibi kısır bir müzikal ağda şarkıları oluşturmuyor. Özellikle davula Tony Allen getirilmesi bilinçli her batılı grubun müzikal içeriğine doğululuk sosu katmasından başka bir şey değil. Böyle bir çabası ve amacı var Damon’un. Parçalar genel olarak ritm üzerine yazılmış izlenmi veriyor ki bunun sebebi davuldur. Sonuçta Tony Allen jazzı funkı yalayıp yutmuş geçmişi olan bir adamdır. Yeni yetmeler gibi orijinal denemeler yapacağım derken saçmalama gibi bir gafa düşmez. Ama şarkıların seviyesi bu kabiliyeti bir yere kadar taşır.
2- İlk saydığım sebepten dolayı saf kan İngiliz mantığı ile çelişiyor bir açıdan da Damon. Yani albüm boyunca ne demek istediğini geveliyor. Sanki bu başlangıç bir sonra ki albümü bekleyin diyor.
3-Sonuçta rutini bozma denemesi sayılabilir bu albüm. 2007 albümlerine bakın. Ve elle tutulur bir deneme söyleyin. Dönem albümü açısından bakılırsa tasarım-klip-stil olarak uygun bir konsept ve duruş sergilediler.
4- 1968 doğumlu birisi olmasına rağmen hala çocukça ve arsızca yönleri kaybedememiş ve bu yüzden istediği folk havayı albümlere veremeyen Damon büyümek istiyor. Bu bariz belli. Büyük sözler söylemek istiyor ama bu albümle bunun daha erken olduğunu görüyoruz.
5-Sonuç olarak her müzik seven herkesin göz atması gereken biri Damon. Projeleri ilgiyi hak ediyor.
Önemli Not:Dönem albümleri Dönem Dönem Ortaya çıkmaya devam ediyor The Last Shadow Puppets ve Gnarls Barkley ile devam edecek.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

suede benim her şeyim ya da şeyim olduğu için damon'ı never sevmedim. blur ilk dönemleri korkunç. hep plastik sound. tender şarkısı ok ya da out of time albüm ok ama gorillaz damon'ın demon tarafı, ayarım değil, belki bir şarkısı ok ama britney de bakarsın 5 şarkısı ok. tamamen geçiyorum. mali music prestij. kuzenin iyi maaş alıp boş olması like. good bad queen orta karar ama iş başında damon varsa demon da yanında geliyor. always içgüdülerimle movin' so my decision is ok. 4 me. damon & everything yalandolan.

ve tabiii ben çarpıldım last shadow puppets. arctic donkeys i hate. ama last shadow manyak etti beni. i al ways loved scott waslker albüm hakkaten iyi. standing next to me hele