5 Haziran 2012 Salı

Ozan çolakoğlu & Can Şengün ve Bazı kötü haberler

Tarkan'ın önemli bir sanatçı olmasında (sadece Tarkan değil bir çok popüler sanatçı için geçerli durum bu ayrıca) ekibinin de iyi olması yadsınamaz bir gerçek. Bunda öncelikle ülkemizin önemli aranjörlerinden Ozan Çolakoğlu'nun etkisi olduğu söylenebilir. Ozan 1 senede yaklaşık ortalama 40 şarkı aranje eden bir isim. Bu açıdan onun belleğinden ve duyularından filitrelenmiş bir müziği dinliyoruz. Tarkan, Ajda Pekkan,Sezen, Gülşen, Nil,Yalın gibi bir çok isimle iş yapıyor. İşini iyi mi yapıyor tam karar veremedim açıkçası. Çünkü artık kısır bir müzikal çevrede kısır bir ses aleminde dolaşıyor. Bunu Ozan Çolakoğlu'nun 2012 çıkışlı "01" albümünden de görebiliyoruz. Piyasa çıkmak üzere albümün konser görüntülerinden ve şarkı seçimlerinden anladığım biraz bu oldu. İskender Paydaş'da geçen günlerde benzer bir albüm çıkarmıştı. Keza ondan önce Ozan Doğulu'da. Yeni sesler, piyasaya farklılık getirecek düzenlemeler ve aranjeler yapmak bu kadar zor bir iş mi bilmiyorum. Sanırım bu biraz piyasa beklentilerine göre değişen bir durum. Uzun lafın kısası temcit pilavı bir aranjör albümünden ötesi olmayacağını sinyallerini veren bir çalışma "01". Umarım beklentimin tersine bir çalışma olur. Bu arada Tarkan'ın Ozan Çolakoğlu ile parçası "Aşk Gitti Bizden" e bazı arkadaşlar 2:37'de ki kısımdan başlayan yere dup step demişler. O kısım olsa olsa seyreltilmiş steps olur. Zaten zorlama bir bölüm olduğunu düşünüyorum.


İşin daha ilginci ise Ozan Çolakoğlu ve Yalın birlikteliği olan "Kalpten Dudağa" bana fazlası ile iki parçadan farklı farklı yerlere benziyor geldi. Biri "Yolanda Be Cool vs D Cup" ın  "We No Speak Americano" su ile "Alexandra Stan" ın  "Mr Saxobeat" i karışımı bir şey. Bu da epey zorlama sözlere sahip. Şarkıyı dinlenilebilir kılan şey ise Ozan Çolakoğlu'nun mahareti.





Ayrıca yine Tarkan'ın ekibinden olan Can Şengün popüler müzik piyasasının sağlam gitaristlerinden biri. Her ne kadar bir Rock gitaristi havası olsa da bunu  kendi albümü dışında ( Canlı Müzik adında ki albüm 2005 yılında çıkmıştı) pek gösteremedi. Sanırım o da artık bunu gösterme niyetinde olacak ki "Mithat Can Özer(Sezen Aksu'nun oğlu olduğunu söylememe gerek yok sanırım), murat ejder,arıkan sırakaya" ile beraber "PisTon"  adında grubu ile 2012 mayıs gibi ilk albümlerini çıkaraklarmış. Sanırım Mithat Can Özer ile birlikte bir şey yapmaya "Acımayacak" şarkısı (Mithat Can özer'in yazdığı Tarkan'ın 2010 çıkışlı albümünde bulunan şarkı) ile olmuştur diye düşünüyorum. Çıkacak bu  Türkçe Rock albümünden "Azad et" şarkısının stüdyo kayıtlarından ilk upucu ise nete çoktan düşmüş. Umarım Can Şengül "Canlı Müzik" de yaşadığı hezimeti bu albümde yaşamaz. Bakalım artık beklemedeyiz.


Hiç yorum yok: