24 Haziran 2012 Pazar

Flört- Anadolu Beat , Gökhan Türkmen- Ara , Jason Mraz-Love Is a Four Letter



Flört sevdiğim Türk gruplarındandır. Adam akıllı gitar,bas, davul dinlediğinizi hissederseniz grubu dinleyince. Nostaljik soundları ise bu durumu daha da net ortaya koyar. 2012 çıkışlı yeni albümleri "Anadolu Beat" çıkmış. Çok ilginçtir bende geçenlerde "müzikte bir deney anadolu rock" adlı belgeseli izlemiştim. Yani albümü kritik için çok uygun bir zamana denk geldi. Açıkçası bir önceki albümleri "Demli" bana göre daha iyi bir albümdü. Özellikle ismi Anadolu Beat olan bir albümde "Lan Oğlum böyle olmaz" parçasının fazlası ile "AcDc" nin  "go down" a benzmesi daha sonrasında "Suzan Yüzünden" adlı parçasının "Dario Moreno" nun "Her Akşam Votka, Rakı ve Şarap  Sarhoş" ile " Deniz ve Mehtap  Aşkımız Bitti" parçalarından feyz almış olması "Anadolu" kısmının biraz dışına çıkıyor. "Hala çok güzelsin"  yeşilçam filmlerinden fırlamış gibi. "Biz" çok fazla tanıdık bir parça. Ama nereden hatırladığımı bir türlü bulamadım açıkçası. Aklıma gelirse yazarım. Açıkçası en güzel parça "Dün Trt'de İzledim" gibi geldi bana. Sonuç olarak orta karar bir nostalji denemesi. Ama kimsenin yapmaya cesaret edemediği bir deneme.Bu bile takdir edilesi bir durum.


Gökhan Türkmen yeni albüm çıkana kadar "Ara" verdi. Açıkçası böyle bir şey onun içinde gerek çünkü şarkı yapıları fazlasıyla benzer bir hale almaya başlamıştı. "Ara" albümü bir geçiş albümü bu yüzden. "Bitmesin" ise bu Ep nin güzel bir şarkısı. Ama şarkının klibi ne yazık ki fazlası ile esinlenme ya da arak. Genel bir Gökhan Türkmen "melodramı" olan albüm yer yer ağız tatlandırıyor. Ne de olsa koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derler değil mi? Aşağıda "Bitmesin" ile sevdiğim Kaliforniyalı folkçu "Robert Francis"in "Eighteen" i bulunuyor. Benzerliklere siz karar verin.





Jason Mraz 2012 çıkışlı "Love Is a Four Letter Word" ile geleneksel aşk adamı kalıbından çıkmak yerine daha fazla damara bağlıyor. Bunu "I wont give up" la perçinlediğini görüyoruz. Oysa büyük aşk adamı, şehir filozofu Bob Dylan zaten "love is just a four letter word" u diyeli çok olduğundan albüm fazlası ile bayık ve içi geçmiş geliyor.Ne yazık ki Jason Mraz "We Sing. We Dance. We Steal Things" de ki melodi eşiğini geçemeyecek bir daha. Çok güzel bir albümdü o albüm. Ama bu albüm sönük bir aşk balonu.Fazlası değil.

Hiç yorum yok: